Om oss

Hålla Beach Bojs bildades i november 1988 för att kunna underhålla under en nyårssupé på idrottshallen i Junsele. Tanken var att det endast skulle bli detta framträdande. I gruppen ingick då Urban Johansson, sång och gitarr, Göran Stenmark, sång och gitarr, samt Roger Johansson, Nils-Anders Hägglund, och Sune Larsson på tvättbrädor och sång.

De låtar som framfördes var båda egna och och lånade. Efter en del påstötningar övertalades gruppen att åter uppträda under nyårssupén på Folkets Hus Forum 1989, vilket upprepades även 1990. Då hade gruppen utökats med Patrik Ahlberg på bas, och Roger hade bytt ut sin tvättbräda mot ett trumset.

Sedan var det meningen att Hålla Beach Bojs skulle säga adjö för gott, men efter ett erbjudande från Dynamic Studio på Vallen gjordes ett kassettband 1991 som mot alla odds blev rätt så uppskattat. Detta i sin tur medförde att några framträdanden under året blev nödvändiga och avslutades med ännu en nyårssupé.

Det var bara att inse att det var meningslöst att upphöra med bandet. Utom för Sune Larsson, som tackade för sig med ett undantag av en spelning nyåret 1995.

Därefter har Hålla Beach Bojs gjort i snitt ett par spelningar om året, vilket gjort att bandmedlemmarna inte nött ut varandra utan alltid haft väldigt kul ihop.

Sedan 2009 ingår Nils-Arne Nilsson i Gårelehöjden på gitarr som sjätte ordinarie medlem i gruppen efter att vid ett flertal tillfällen tidigare gjort inhopp under flera spelningar.

Comments are closed.