Finnåbergets vk-projekt fick avslag i MMD

Vi har fått följande information av Finnåbygdens intresseförening gm Per Nordqvist.

”Hej, idag (10/5 2022;  Admins not) kom mark och miljödomstolens beslut att dom ger Arise tillstånd till Finnåbergets vindkraftspark. Inga hänsyn har tagits till våra eller andras protester och invändningar. Trots att vi redan från dag 1. uppvisade namnlistor med i stort sett ett 100%igt motstånd, är vi helt rättslösa. Nu är det bara miljöverdomstolen kvar. Kan bara hoppas att väljare i höstens val, kommer ihåg att förra majoriteten i Sollefteå, bestående av s, c, m och mp, inte brydde sig om våra protester. Dessa namnlistor var inlämnade innan fullmäktigemötet där frågan avgjordes.

Finnåbygdens intresseförening gm Per Nordqvist”

Åter igen har en dörr slagits igen när projektören Arise  fått tillstånd att bygga vindkraft på Finnåberget i Sollefteå/Ragunda kommuner.

Det har varit många turer under flera år kring detta ärende. (Läs mera om detta projekt under kategori ”Finnåberget”) Finnbygdens intresseförening har kämpat länge och väl innan gårdagens sorgliga besked kom; avslag av MÖD.

Nu återstår för intresseföreningen att ev. göra en överklagan till MMÖD, något som vi hoppas intresseföreningen har orken nog att göra. Vi motståndare i Sollefteå kn stödjer till fullo ert arbete.  Med hopp om återhörande!

/Arbetsgruppen Sollefteå

2 svar på ”Finnåbergets vk-projekt fick avslag i MMD”

  1. Hej, nu har mmöd:s utslag kommit. Dom ger ingen klagande eller motpart prövningstillstånd, däremot Arise AB helt rätt. Domen kom några dagar efter valet, så någon påverkan på det var inte möjlig. S i Sollefteå förlorade mandat, men vann i alla fall över befolkningen i de 6 närmaste byarna. C och M har ju lyckats gå under radarn, men var lika drivande som S, när beslutet om tillstånd togs.
    Sorgliga hälsningar
    Finnåbygdens intresseförening
    gm Per Nordqvist

  2. Hoppas ert motstånd har verkan, det är konstigt med Sverige nya vindkraftverk som stör folk och gruvor som förstör naturen. Ska ägas av utländska storbolag så inga pengar stannar kvar utan vi har problemen men ingen kompensation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.