TÅ Allehandas chefredaktör Oskar Nord idkar censur

Det kom ett mail som är mycket upprörande. TÅ Allehanda har upplevts ha varit mer tillåtande än tidigare med insändare om motståndet mot vindkraft, men sedan den nye chefredaktören Oskar Nord, tillträtt verkar locket har stängts rejält igen.

”Sedan Oskar Nord tog över insändarredaktionen på TÅ har det blivit hopplöst att bemöta politiska påståenden om vindkraft. Mina fyra senaste insändare för att bemöta MP, har inte blivit publicerade (och inte någon annans heller). Har ringt och pratat med Oskar Nord men han menar att ”de lägger ut det som läsekretsen är intresserad av”. Då är väl frågan om läsekretsen är intresserad av att läsa politisk propaganda i insändarspalterna.”

Är det så som TÅ Allehanda behandlar sin läsekrets? Genom att idka en form av censur mot dem som inte har den politiska korrektheten som TÅ Allehanda generellt idkar? Det är upprörande skamligt.

2 svar på ”TÅ Allehandas chefredaktör Oskar Nord idkar censur”

 1. Hej!
  Vad tråkigt att det upplevs som att ”locket stängts rejält”, det är inte min bild. Tvärtom tycker jag att jag haft en massiv debatt om vindkraft på insändarplats det senaste året, och de allra flesta har varit kritiska till vindkraften.
  Det är emellanåt ett högt tryck på insändare och jag väljer varje dag bort publicering av ett flertal insändare eftersom jag strävar efter att låta många röster i många ämnen komma till tals. Jag strävar också efter att främst låta privatpersoner göra sin röst hörd och att ha så lite ”politisk propaganda” av etablerade politiker som möjligt på insändarplats.
  Bara det senaste halvåret har jag publicerat 23 insändare om ämnet vindkraft, majoriteten kritiska. Det är i princip en varje vecka och det tycker jag är långt ifrån någon censur.

  1. Du slår dig för bröstet om hur många vk-insändare du släppt igenom, ändå präglas inte samtiden av någon debatt om vindkraft. Detta trots att vindkraftens utbyggnaden är den största förändringen av landskapet i vår tid.

   Vi är nog flera som förstår varför: publicera de insändare som är enskilda missnöjesyttringar utan koppling till dagsaktuell händelse, men refusera de insändare som bemöter aktuella politiska påståenden och drar ned byxorna på de politiker som levererar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.