Sollefteå kn säger NEJ till Fängsjö/Storsjöhöjden!

Fotomontage Forsca.

Sollefteå säger nej till stor vindkraftspark – Vänsterpartiets beslut fällde avgörandet.”Den politiska majoriteten i Sollefteå säger nej till vindkraftverk i Fängsjön och Storsjöhöjden.” TÅ Allehanda

”Centerparitet och Västra Initiativet har tidigare sagt nej till vindkraftverk i de två stora områdena. Nu har Vänsterpartiet som hade en vågmästarroll i frågan, tagit ställning och säger också nej. ” P4 Västernorrland.

Vilket glädjebesked! Trots att några av oss fått ett förhandsbesked om att V sagt nej till Fängsjö/Storsjöhöjden så blev (V):s officiella kommuniké på kvällen en enda stor happening av glädje, känslor och kontakter med vänner och bekanta som ville dela glädjen med varandra.

Opinionen i Sollefteå kommun ser ut att äntligen ha svängt mot den gigantiska vindkraftsexploatering som ffa det förra styret (S) är ansvariga för. En verksamhet som förstör vår natur, vår livsmiljö, samernas och många människors liv på flera sätt. En verksamhet som andra ska tjäna på, men är till ingen nytta för dem som bor här. En verksamhet som inte behövs!! En verksamhet som likt kolonialism utnyttjar Norrland och vår natur för sina egna vinstsyften och andras behov.

Vi som kämpat i många år mot den här naturförstörelsen är rörda, lyckliga och ffa så oerhört tacksama till de politiker som lyssnade, förstod och hade modet att säga nej till denna storskaliga onödiga industri i vår livsmiljö. TACK VI, C, V och SD för att ni beslutade med kunskap och hjärta. Ni vågade och vi vann.

TACK ALLA!

/ Admin. och alla andra som deltagit i den nära åtta år långa kampen.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.