Animerade filmer Fängsjö/Storsjöhöjden / Uppdatering

På Forscas hemsida finns nu de kompletteringar som Forsca lämnade in till Länsstyrelsen för ett par månader sedan. http://www.forsca.se/dokumentarkiv/

Där ligger även de nya animerade filmerna av vindsnurronas visualisering med hinderbelysning nattetid i Omsjö och Grundtjärn. Jag ber er alla att titta på filmerna!  Ni tror inte att det är sant!

Animerad film Grundtjärn: http://www.forsca.se/wpcontent/uploads/2013/05/grundtjarn.mp4

Animerad film Omsjö : http://www.forsca.se/wpcontent/uploads/2013/05/omsjo.mp4

Till detta har Sollefteå kommunstyrelse sagt  ja tack!

————————————————————————-

Länk till diskussionsgruppen (facebook)  ”Vindkraftsexploateringen i Sollefteå kommun.

Länk till Facebookgruppen ”Vi Vägrar Vindkraftverk i Fängsjö/Storsjöhöjden”. 

Varmt välkommen till mötet den 16 maj!

6 svar på ”Animerade filmer Fängsjö/Storsjöhöjden / Uppdatering”

 1. http://www.solleftea.se/download/18.7a37658d13ab861ebe82066/1352451893246/Lokala%2Br%C3%A5det%2BJunsele%2B080612.pdf

  Intressant att man bara 11 dagar före startdatumet för när yttranden och kommentarer om projektet kan börja lämnas in väljer att ha informationsmötet.
  Vidare är yttrandetiden knappt två månader. Och det offentliga mötet endast 2 dagar (?!?!) innan tiden går ut…
  Vad är det för gangsters som sålt ut våra älskade byar egentligen? Vad har dom för personlig vinning i det här?
  För omval kan dom ju glömma. Och det så kallade ”lokala rådet” bör nog packa resväskan redan nu.
  Ska bli intressant att se dom offentliga uppgifterna om vad för ersättningar som betalats ut till dom enskilda inblandade personerna i den här soppan
  från 2006 och framåt. Nu ska allt ut till allmän beskådan och de ansvariga ska fasiken få stå till svars för vad dom gjort!

  1. Tack Niklas för länken till Junsele Lokala råds protokoll från 2008. Så här i efterhand kan vi alla förstå hur naiva och okunniga vi var när det gäller den gigantiska vindkraftsetablering som kommunen planerade.

   Lokala rådet i Junsele har dock sökt acceptans hos ortsborna innan yttanden har skickats in, vilket inte alltid har varit fallet i Näsåker. Junseles lokala råd har också regelbundet skickat in yttranden till kommunen, och på andra sätt framfört ortsbornas synpunkter. De har även haft informationsmöten, vilket inte Näsåkers lokala råd har haft. (vad jag vet ;).

 2. Blir det så många snurror på samma ställe så förstörs landskapet. För att få en mer vänlig el-tillverkning så blir de fler och fler och de platser som fungerar är få till antalet men det finns andra områden men i den här kommunen är det färre. Jag ville se vad som hände om hur det har skötts beslutsmässigt, och det är vidrigt. Sådana parker ska inte byggas i öppna landskap. De som styr kommunen har inte tagit tillvara den påverkan som blir för er. De underlag som de har att gå efter är översiktsplan och detaljplan och utbyarna områdesplan. De här är de som som ska gälla för politiska beslut och enligt TÅ så var en från 90 talet så de förnyas inte vart femte år som det tänkt. När ska folket vakna? Det finns inte mycket att välja på, bort ed de här politikerna som styr. De gör som de vill och det utan insyn. Kom ihåg hånleendet av lassen i Tå. Dessutom vad får vi tillbaka av elproduktionen? De som bor där uppe bör få elen i kompensation så länge snurrorna är kvar.

  1. Tomas,
   Sollefteå kommuns översiktsplan är från 1990. Den sak förnyas vart fjärde år. Länsstyrelsen har krävt att kommunen ska göra en ny, aktuell översiktsplan, som nu äntligen har påbörjats och beräknas vara klar 2014. Men för att kunna fortsätta den kraftiga vindkraftsexploateringen i kommunen har Sollefteå kommun låtit göra en särskild Vindplan år 2008, som bygger på den gamla, inaktuella och undermåliga Översiktsplanen.

   Vi har krävt via medborgarförslag, insändare, skrivelser och en aktion i kommunhuset att all vindkraft ska stoppas tills den nya Översiktplanen är klar. Men kommunen säger nej. Alla demokratiska regler är satta ur spel i Sollefteå kommun.

 3. Tyvärr saknar säkert Lassen&Co både kunskap och empati att se längre än näsan räcker. Låt dem förstå det! Låt dem fatta att det bara är drygt ett år till nästa val! Och låt dem fatta att ni INTE ACCEPTERAR deras arrogans! De skämmer ju ut sig inför hela sveriges inland!

  Om inte annat – släpa ut dem till de områden de tänker våldta!!

 4. Antar att ingen i Sollefteå kommunstyrelse har några intressen i dessa trakter, eftersom dom verka strunta totalt i hur det kommer att förstöra. Hoppas åtminstone att dom skäms för vad dom ställer till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.