Anmälan till JO. Undermålig handläggning av vindkraftstillstånd

Undertecknad, talesperson för arbetsgruppen ”Rädda Vaberget”, anmäler Mark- och miljödomstolen i Östersund (MMD) för undermålig och lagstridig handläggning av tillstånd för vindkraft på Vaberget, Sollefteå Kommun.

Ärendet avser en domstolsprövning av tillstånd för vindkraft på Vaberget, Sollefteå kommun. Industriområdet exploateras av två företag, Eolus och wpd Onshore, som inkommit med identiska skrivningar. Därav två mål med nummer M 1817-16 (Eolus) och M 1816-16 (wpd Onshore). Aktbilagor m.m. framgår av beskrivningen av ärendets gång i bilaga 1.

Anmälan avser följande allvarliga brister och åtsidosättande av myndighetsansvar i handläggningsuppdraget.

Per Fahlén,  Resele

Överklagan till JO. Vaberget-MMD-JO-1

Bilaga 1. Vaberget-MMD-JO-1-B1

Ett svar på ”Anmälan till JO. Undermålig handläggning av vindkraftstillstånd”

  1. Regering och riksdag har beslutat om si och så ytterligare utbyggnad av vindkraften.

    Det vore omöjligt om MMD inte har fått fritt fram att godkänna det mesta med tanke på den stora miljöpåverkan dessa maskiner innebär i ofta skyddsvärda skogsområden på berg och andra höjdlägen. Samma skogar som i andra sammanhang anses så skyddsvärda att avverkning inte tillåts.

    Av det skälet kan vi heller knappast räkna med att en överklagan har någon större effekt. Miljörörelsens makt är för stor.

    Men all heder till Per Fahlén som gör helt rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.