Upprop från föreningen Svenskt Landskapsskydd

”Hoppas att ni har ett gott liv trots corona och vindkraft. FSL följer utvecklingen gällande vindkraft dagligen och har kontakter runt om i hela landet. Vi är snart uppe i 5.000 medlemmar och är i ökande.

Just nu är vi inne i en period där vi gör ett ”Upprop för det svenska landskapet”. Vi har skickat detta till ca 4.000 personer inom olika branscher, politiker, media m.fl.

Nu ber vi om din hjälp att sprida Uppropet. Det finns på vår hemsida landskapsskydd.se, startsidan. Där finns även en lista på tänkbara mottagare men du kan även skicka till dina regionala och lokala beslutsfattare. Glöm inte dina vänner, lokal media, facebook m.m. Ni som får detta som förening, vänligen skicka vidare till era medlemmar så de får samma chans.

 Nummer två är att vi vill höra era historier om hur ni uppfattar vindkraften där ni bor, vistas för rekreation eller har ert fritidshus. Vi vet att det inkommit många klagomål till kommunerna. En undersökning gjordes 2015 men behöver uppdateras. Vi vet att många medlemmar ännu inte har drabbats men svara på det ni kan. Om du vet någon som drabbats men som inte är medlem så är de välkomna med sin berättelse.

Vad störs ni av, ljud, skuggor, ljuset, utsikten, vindkraftens kostnader och dåliga leveranssäkerhet, att ni blir nonchalerade hos de ni klagar hos, att ni inte fick vara med i processen före byggstart, att ni inte blir trodda eller annat?

Berätta även hur ni störs, sömnproblem, huset är en resonanslåda som förstärker ljudet, utemiljön störs, vi är rädda att gå nära, jakten är förstörd, fåglarna sjunger mindre, vår fastighet har sjunkit i värde, barnen klagar, har svårt att vistas i närheten av verken, svamp- och bärplockning blir lidande, vår verksamhet B&B, ridning eller annat har försämrats. Du hittar säkert något mer.

Om ni framfört klagomål till kommunen eller annan, hur har ni blivit bemötta?

Har ni kunnat få verken att minska sin påverkan på er, har bolaget ställt ner verken så de blir tystare, snurrar långsammare?

Ditt svar är viktigt för vår fortsatta kamp!

När vi fått in svar så finns detta på hemsidan fr.o.m. den 1 februari 2021.

Skriv ner vad du tycker och skicka till

henrik@knutstorp.se

sms 070-6079684

eller till Henrik Wachtmeister, Strandgatan 39, 26332 Höganäs

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för Föreningen Svenskt Landskapsskydd

genom

Henrik Wachtmeister”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.