Arise ödelägger Västras natur i Sollefteå kn

Arise ödelägger Västras natur i Sollefteå kn
Vindkraftsprojekten Ranasjö och Salsjö har påbörjats i Västra, och därefter är sannolikt Vaberget på tur. Motståndet har varit intensivt och kraftfullt under många år, men myndigheterna har ignorerat alla överklagningar. Tyvärr med politikernas välvilja.

I dagarna har vk-bolaget Arise öppnat ett kontor i Ramsele. För information. Om vad? Kanske för att informera att industrierna kommer att serva och stärka upp elförsörjningen i andra delar av landet? Vår natur ska uppenbarligen skövlas för att andra delar av landet ska få en bra elförsörjning. På Arises hemsida står följande:

”Arise och Hällefors Tierp Skogar (HT Skogar) har gemensamt identifierat en spännande möjlighet att bygga ut mer än 1 500 MW vindkraft på marker som ägs av HT Skogar.
För att ta tillvara den potential som finns har avtal ingåtts som ger Arise exklusiva rättigheter att utveckla de potentiella vindkraftsprojekten på de berörda markerna.
Gemensamt för områdena är att de är belägna i elprisområde 3 och att de potentiellt kan stärka upp elförsörjningen i en del av landet som ligger nära storstäderna Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro, där det långsiktiga elbehovet är stort. ”

Mera om Arises verksamheter i vår kommun. Skriv Arise i sökrutan, så visas inläggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.